آیین اختتامیه چهارمین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی برگزار شد | مفاهیم مهدوی در کتب درسی گنجانده می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: باید مهدویت در جامعه پررنگ‌تر باشد | مقاومت، بهترین سلاح تولید امید مهدوی است نسخه خطی مصحف الرضا(ع)؛ جزوه کلام‌الله منسوب به‌خط حضرت رضا(ع) بازنشر شد تقویت اخوت ایمانی و ائتلاف قلبی جامعه، راهبرد ائمه جمعه باشد | تفرقه‌افکنی و عداوت‌آفرینی در نماز جمعه جایی ندارد جشنواره ملی جنات با هدف ارتقای جایگاه تبلیغ برگزار می‌شود مدیر تشریفات دفتر رهبر معظم انقلاب: حوزوی‌ها در جهاد تبیین جدی عمل کنند «نوسرباز»؛ پویشی ملی با هدف تربیت نسل مهدوی وزیر علوم: دانشجویان در سفر عمره به درک مفاهیم قرآن بپردازند «بنیاد قرآنیان اسوه» به دنبال اقدامات تحولی در حوزه قرائت قرآن کشور است اختتامیه چهارمین دوره مسابقات مدیحه خوانی کوثر محبت در مشهد برگزار شد قناعت؛ ضمانت آرامش و نشاط خانواده راه‌های انس و ارتباط هر چه بیشتر با امام زمان (عج) | محبت خود را با عمل اثبات کنید سفر تولیت آستان قدس رضوی به سرخس (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) + فیلم دین‌گریزی برخی از جوانان ربطی به حکومت دینی ندارد مستند «سلوک سیّدِ پارسا» روی آنتن شبکه چهار می‌رود ۱۱۰ مبلغ به بقاع متبرکه سراسر کشور در ایام دهه فجر اعزام شدند دومین اجلاس مجمع خطبای خراسان برگزار شد (۱۷ بهمن ۱۴۰) امامزادگان باید منبع معادشناسی باشند جزئیات ثبت نام عمره ماه مبارک رمضان در استان خراسان رضوی
سرخط خبرها

تقویت اخوت ایمانی و ائتلاف قلبی جامعه، راهبرد ائمه جمعه باشد | تفرقه‌افکنی و عداوت‌آفرینی در نماز جمعه جایی ندارد

  • کد خبر: ۳۱۵۳۳۳
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۹
تقویت اخوت ایمانی و ائتلاف قلبی جامعه، راهبرد ائمه جمعه باشد | تفرقه‌افکنی و عداوت‌آفرینی در نماز جمعه جایی ندارد
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه سراسر کشور گفت: امام جمعه باید همواره به این حقیقت آگاه و ملتزم باشد که مردم باید با یکدیگر در محیط اخوت ایمانی و ائتلاف قلبی باشند.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه سراسر کشور، در آیین اختتامیه چهارمین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی که صبح امروز (شنبه، ۲۰ بهمن ۱۴۰۳) با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه، نمایندگان ولی‌فقیه و ائمه جمعه سراسر کشور در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با تأکید بر اینکه جهت‌گیری برگزاری این رویداد و همزمانی آن با دهه فجر بسیار ارزنده است، اظهار کرد: بنده تمایل دارم که در این فرصت محدود از ضرورت‌های نماز جمعه به‌عنوان یک امر مهدوی بگویم. هرطور هست، نماز جمعه از جمله اوامری در دین است که طبع مهدوی دارد، زیرا در دوران غیبت و باوجود محرومیت جامعه از زیست آشکار امام‌زمان(عج)، فقط در صورتی مجوز برپایی دارد که از طرف حضرت یا نایب برحق ایشان اجازه گرفته شده باشد. علاوه بر این‌ها، شما می‌بینید که این نماز در روز جمعه و در حرمین شریفین یا مساجدی برگزار می‌شود که روز و مکان خاص انتظار است. بر همین اساس است که می‌گوییم مجموعه ویژگی‌های نماز جمعه، آن را به یکی از مهم‌ترین رویداد‌ها و اعمال عبادی تبدیل می‌کند و حتی در کلام رهبر معظم انقلاب، ارزش آن به جهت برگزاری مستمر هفتگی از حج نیز فراتر می‌رود.

وی با اشاره به دعای ۴۸ صحیفه سجادیه افزود: همان‌طورکه می‌گوییم «اَللّهُمَّ ان هذَا المَقام لِخُلَفائِک وَ اَصفیائِکَ وَ مَواضِعِ اُمَنائِک فِى الدَّرَجَة الرَّفیعَه الَّتى اختَصَصتَهُم بِها قَد ابتَزوها» و از خدا می‌خواهیم که نماز جمعه را برایمان مقام برگزیدگان و خلفای خودش قرار دهد، این گردهمایی ایمانی به طور آشکار، طبع مهدوی و متناسب بر انتظار دارد.

انتظار فعال، دستاورد بزرگ نماز جمعه

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری خاطرنشان کرد: حتی امام راحل در کلام خودشان نماز جمعه را از «اعظم فضائل» اعمال می‌دانند و تأکید می‌کنند که اگر جمهوری اسلامی فقط همین نماز جمعه را در جامعه نهادینه می‌کرد، کفایت بود. می‌بینید چه قدر این جمله عظیم است؟ چون به تأثیر حقیقی نماز جمعه در جامعه‌سازی اسلامی اشاره دارد.

وی ادامه داد: بر همین اساس و مبنا بود که نماز جمعه بدون درنگ پس از پیروزی انقلاب به راه افتاد و برگزار شد که تا به امروز نیز نقش ممتاز آن در سازماندهی مومنین و جنبه‌های تبیینی خطبه‌ها ملموس و محسوس بوده است. نماز جمعه هم عبادت معنوی، هم عمل عمومی و هم کنشگری سیاسی است و از ترویج معارف نظری گرفته تا مرور مفاهیم مهدوی به صورت هفتگی در آن انجام می‌شود. 

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه انتظار فعال همان چیزی است که امام زمان (عج) از منتظر خود می‌خواهد، تأکید کرد: شما این موضوع را در پویش «ایران همدل» مشاهده کردید و کمکی که در پایگاه‌های نماز جمعه جمع آوری شد، حقیقتاً مایه افتخار و مباهات است. در دوران دفاع مقدس نیز به همین گونه بود و متمرکزترین پایگاه کمک به جبهه‌ها و رزمندگان در مسیر تقابل با استکبارجهانی، همین نماز‌های جمعه بود. به طور کلی، نماز جمعه همیشه میعادگاه تمرین و آمادگی انصارالمهدی (عج) بوده و بسیاری از شهدا از همین پایگاه‌ها تربیت یافته‌اند.

چند توصیه به ائمه جمعه

وی تصریح کرد: من لازم می‌دانم که در بخش دوم به الزامات نماز جمعه تراز انقلاب اسلامی اشاره کنم. مهم‌ترین مسئله در آن، توجه به اصل اخوت و مواسات جامعه اسلامی است. امام جمعه باید همواره به این حقیقت آگاه و ملتزم باشد که مردم باید با یکدیگر در محیط اخوت ایمانی و ائتلاف قلبی باشند و بنابراین بیش از امروز در راستای وحدت آفرینی و تقویت اخوت اقشار مختلف گام بردارند.

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری گفت: خاطرتان هست توصیه‌ای که حضرت رضا (ع) به وساطت حضرت عبدالعظیم حسنی (س) به شیعیان و دلدادگان خود رساندند؟ حضرت تأکید داشتند بر مسئله اخوت ایمانی و به‌صراحت اشاره کردند که نفرین می‌کنند کسی را که به تفرقه‌افکنی در جامعه مشغول باشد. این خیلی مهم است که امام جمعه متوجه به این مسائل باشد و همدلی را اشاعه دهند.

وی بیان کرد: علاوه بر این، در شرایطی که مسئله تربیت به موضوع مهم و کانون متمرکز دشمنی بدخواهان تبدیل شده است، پایگاه نماز جمعه باید در این حوزه نیز به تکالیف خود متعهد باشد. ارزش‌های اخلاقی در جامعه ما نیازمند مرور هفتگی و تأکید پیوسته است و به همین دلیل می‌گوییم پایگاه‌های نماز جمعه هم در تبیین، هم در ترویج، هم در مطالبه و هم در رهگیری باید اشاعه‌دهنده فسادستیزی، گسترش عدالت، اخلاق‌مداری و مقوم خانواده باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->